آیا جایز است که در تجویز سمعک کودکان در اصفهان تا زمانى که تشخیص کامل و تعیین دقیقى از آستانه ها رخ دهد، تعلل به خرج داد؟
در آیین نامه ى تجویز و تنظیم سمعک آمریکا درخصوص کودکان یک “بندى” آمده است که درخور توجه زیادى است:
” تجویز و تنظیم سمعک نباید تا زمانى که تشخیص کامل ترى و تعیین دقیق ترى از آستانه ها رخ دهد، به عقب بیفتد.”
در کتاب سمعک ٢٠١٢ دیلون نیز به این جمله ى مهم اشاره شده است.
شاید در بعضى مواقع از تشخیص نیاز به تعلل و تاخر باشد تا از این امر مطمئن شویم که قضیه ى افت نوازد یا کودک موقتى و از بین رفتنى است، یعنى مثلا ممکن است افت کودک به خاطر مشکلات گوشى میانى (با هر علتى و از هر دستى)، نارس بودن عصب شنوایى (در اثر کم وزنى یا زردى زیاد) و دیگر موارد باشد. در چنین مواردى بجا و شایسته است که صبر و تعلل گردد ولى وقتى از دایمى بودن افت
و برگشت ناپذیر بودن آن مطمئن هستیم، چرا تعلل و تاخیر کنیم؟!
اگر تعلل ما به خاطر یافتن “کامل و دقیق” تمامى آستانه هاى شنوایى نوزاد یا کودک است، کار “بجا و شایسته اى” نیست، چون کودک زمان را از دست مى دهد و زمان اصلا برگشت پذیر نیست. یافتن دقیق آستانه، کار بسیار بسیار پسندیده و بجایى است و شایسته ى تقدیر مى باشد، ولى ادیولوژیست باید بتواند با توسل به انواع شیوه ها و ابزارهاى موجود، ابتدا تشخیص “درست” دهد و “درست” آستانه ها را “برآورد” کند و به مرور بتواند آستانه هاى “دقیق” را در “تمامى” فرکانس ها تعیین و مشخص کند.
البته هیچ شکى در این مساله وجود ندارد که ادیولوژیست در کارش “دقت” داشته باشد و “درست” تشخیص دهد، ولى در عین حال هیچ کس نیز در این مساله شک ندارد که ادیولوژیست باید در زمان “درست” دست بجنباند و تعلل نکند. همیشه در نوازادان تشخیص درستى از هنجار یا ناهنجار بودن سیستم شنوایى نوزاد صورت مى پذیرد، ولى همیشه تعیین آستانه ها بر اساس تخمین و برآورد بوده است (حتى در دقیق ترین حالت ممکن از اندازه گیرى نیز تخمین و برآورد صورت مى گیرد) چون ما با نوزاد یا کودک طرف هستیم.
تجویز سمعک در کودکان با همان برآورد آستانه ها شروع مى شود و براى اطمینان از “درستى” کارمان مى توانیم از سطوح تقویتى کمتر شروع کنیم و بتدریج و با مشاهده و کنترل شرایط میزان تقویت را تغییر دهیم. این بهترین کار است، ولى تعلل تا زمانى که آستانه هاى دقیق را تعیین کنیم و در اثر آن، زمان را از دست بدهیم، بدترین کار است.
دقت کنید که “دقت” خوب است ولى تعلل و تاخر بى جا “درست” نیست و چه خوب است که “دقت”، “درستى” و “بجا بودن زمان درمان” هر سه را با هم، یک ادیولوژیست داشته باشد و نه هر کدام از آنها را به تنهایى! و این یکى دیگر از شگفتى ها و پیچیدگى هاى رشته ى ادیولوژى است: “برآورد” باید کرد ولى “درست و بجا”!
اهمیت تجویز سمعک کودکان در اصفهان
اگر ساکن شهر اصفهان هستید و فرزند دلبندتان دچار مشکلات شنوایی است، پیشنهاد میکنیم که حتماً به یک متخصص شنوایی سنج مراجعه فرمایید. چون ممکن است شنوایی سنج با توجه به وضعیت شنوایی فرزند شما اقدام به تجویز سمعک کودکان و نوزادان کند. در تصدیق موارد اشاره شده در بالا این نکته را نیز بگوییم که قوه شنوایی نقش مهمی در فرایندهای رشدی کودک و نوزاد دارد. از فواید و اهمیت استفاده و تجویز سمعک کودکان و نوزادان میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- رشد گفتار: شنیدن صداها تا حد امکان واضح و مشخص کلید توسعه گفتار است. وقتی کودکان در طول روز طیف کامل و غنی از صداها را تجربه میکنند، هم زبان پیچیده و هم دنیای اطراف خود را بهتر درک میکنند.
- رشد اجتماعی: ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما وقتی میتوانید بچههای دیگر را بشنوید، دوستیابی و عضوی از گروه آسانتر است و اعتماد به نفس برای مشارکت یا رهبری از شنیدن خوب ناشی میشود.
- سنین مختلف نیازهای شنوایی متفاوتی دارند: هدف اولیه برای نوزادان و کودکان نوپا شنیدن و پردازش وسیعترین طیف ممکن از صداها است. اما وقتی کودک مدرسه را شروع میکند، مدیریت نویز و پردازش جهت اهمیت بیشتری پیدا میکند.
در صورت نیاز، شنواییشناس میتواند در تجویز سمعک کودکان در اصفهان به شما کمک کند. استفاده زودهنگام از سمعک میتواند به رشد مهارتهای ارتباطی و اجتماعی کودک شما کمک کند. حتی تجویز سمعک نوزادان در اصفهان نیز امکانپذیر است.
تجویز سمعک کودکان در اصفهان بر اساس عوامل مختلفی از جمله سن کودک، درجه، نوع و شدت کمشنوایی و عوامل فیزیکی، مانند شکل گوشهای فرزندتان انتخاب میشود.
انواع مدلهای قابل تجویز سمعک کودکان و نوزادان
اگر فرزند شما کاندیدای تجویز سمعک نوزادان در اصفهان باشد، شنواییشناس شما گزینههایی را با شما در میان میگذارد. از جمله این گزینهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سمعک پشت گوشی (BTE)
رایجترین نوع سمعک برای تجویز سمعک کودکان در اصفهان سمعک پشت گوشی (BTE) نامیده میشود، زیرا پشت گوش قرار میگیرد. سمعکهای BTE با اتصال به یک گوشی صداها را به داخل گوش میفرستند، این سمعک میتواند یک قطعه پلاستیکی کوچک باشد که در اندازههای مختلف وجود دارد.
نکته مهمی که بایستی هنگام تجویز سمعک کودکان و نوزادان در نظر گرفته شود، این است که حتماً قالبگیری روی گوش کودک به درستی انجام شود. در غیر این صورت صدا از گوش خارج میشود که میتواند باعث شود سمعک صدای “سوت” مانندی ایجاد کند و باعث میشود آنطور که باید مفید نباشند.
سمعکهای گیرنده در گوش (RITE)
سمعکهای گیرنده در گوش (RITE) نوعی دیگر از مدلهای قابل تجویز سمعک کودکان در اصفهان است. شبیه سمعکهای پشت گوشی هستند، با این تفاوت که گیرنده به جای داخل سمعک، در گوش بیمار است. محل گیرنده اجازه میدهد تا سمعک کوچکتر باشد، حتی زمانی که به یک دستگاه قدرتمند نیاز است. احتمال بازگشت صدا (سوت زدن) با سمعک گیرنده در گوش کمتر است. سمعکهای گیرنده در گوش مانند پشت گوشی، صداها را با اتصال به قالب گوش سفارشی یا گنبدی به داخل گوش ارسال میکنند.
سمعک داخل گوش (ITE)
سمعکهای داخل گوشی (ITE) از یک پلاستیک سخت ساخته شدهاند و به صورت سفارشی و متناسب با گوشهای کودک ساخته شدهاند. ازآنجاییکه گوشهای کودکان به سرعت رشد میکنند، تجویز سمعک کودکان در اصفهان از این مدل توصیه نمیشود، زیرا کودک خردسال باید مکرراً سمعکهای خود را بفرستد تا دوباره ساخته شود و باعث میشود که او بدون سمعک باشد. هنگامی که کودک در سنی قرار میگیرد که دیگر به سرعت رشد نمیکند، سمعکهای داخل گوشی ممکن است یک گزینه مناسب باشد.
نظارت بر شنوایی هنگام رشد کودک شما
برای اطمینان از اینکه تجویز سمعک کودکان و نوزادان همچنان مناسب هستند، نیاز به ویزیتهای منظم شنواییشناس دارید. مرکز شنواییسنجی و شرکت ماهان سمعک اسپادان ارائهدهنده خدمات ارزیابی شنوایی با استفاده از تکنیکهای تست و ارزیابی تخصصی و ارائه سمعکهای هوشمند و دیجیتال از معروفترین برندهای سمعک جهان است. راههای ارتباطی با مرکز شنوایی سنج در پایین همین صفحه درج شدهاند. جهت جلوگیری از اتلاف وقت برای تجویز سمعک کودکان در اصفهان بهتر است قبل از مراجعه با کارشناسان مرکز هماهنگ کنید.
عادت دادن به کودکان پس از تجویز سمعک کودکان در اصفهان
عادت کردن به استفاده از سمعک امری زمانگیر است. در روزهای اول ممکن است کودک شما برای استفاده از سمعک به کمک نیاز داشته باشد یا اینکه تمایلی برای استفاده از آن نداشته باشد. بهتر است برای بارهای اولیه، زمانی که کودک مشغول سرگرمی و بازی است آن را در گوش وی قرار دهید. به مرور میتوان دفعات و مدت زمان استفاده از سمعک را تا عادت کردن کامل کودک به سمعک افزایش داد.
سمعک به راحتی گم میشود. هدبند و نوار مخصوصی وجود دارد که میتواند به نگه داشتن سمعک در جای خود کمک کند. شنواییشناس فرزندتان ممکن است نحوه استفاده از گیرههای سمعک یا چسباندن سمعک را به یک تکه لباس به شما نشان دهد. شنواییشناس شما همچنین ممکن است پس از تجویز سمعک کودکان در اصفهان استفاده از خدمات توانبخشی شنیداری، سیستمهای فناوری کمک شنوایی را برای کمک به کودک شما برای استفاده حداکثری از سمعک خود توصیه کند.
مراقبت از سمعکهای شنوایی فرزندتان
شنواییشناس پس از تجویز سمعک کودکان و نوزادان، نحوه استفاده و مراقبت از سمعک را به شما آموزش میدهد. همراه با سمعک، کودک شما یک کیت مخصوص مراقبت از کودکان را نیز دریافت میکند که شامل لوازم تمیز کردن، برچسبها و سایر موارد سرگرم کننده است که از استفاده و مراقبت پشتیبانی میکند. برای اینکه سمعک(های) کودکتان به درستی کار کند، مهم است که:
- سمعک را همیشه خشک نگه دارید.
- سمعک(های) کودک خود را طبق دستورالعمل شنواییشناس خود تمیز کنید.
- با شنواییشناس فرزندتان در مورد نحوه انجام چکهای شنوایی سمعک(های) کودکتان صحبت کنید.
- باتریها را اغلب چک کنید و باتریهای یدکی یا قابل شارژ را دور از دسترس کودک و در مکانی امن نگه دارید.
- هرگونه جرم گوش روی قالب گوش را پاک کنید. آن را با یکپارچه یا دستمال نرم پاک کنید یا از ابزار تمیزکنندهای که همراه آن است استفاده کنید.
- ایده خوبی است که هر روز یک برنامه معمول برای قراردادن سمعک نوزاد یا کودک خود ایجاد کنید.
سخن پایانی
تجویز سمعک کودکان در اصفهان راهکاری برای پیشگیری از بروز مشکلات ارتباطی در بزرگسالی است. تفکری نادرست وجود دارد مبنی بر اینکه استفاده از سمعک برای کودکی که دارای مشکلات شنوایی است، باعث کاهش اعتماد به نفس و ایجاد تصویر ذهنی نامناسب از خود در ذهنش میشود. برخی نیز دوست ندارند کودکشان با سمعک روی گوشش در اجتماع دیده شود. در پاسخ به این افراد میگوییم که درمان کم شنوایی با تجویز سمعک کودکان در اصفهان به سادگی قابل برطرف شدن و یا مانع وخامت اوضاع در آینده میشود
. در صورتی که کم شنوایی درمان نشود، کودک با اختلالات ارتباطی حل نشده رشد خواهد کرد. عوارض این اختلالات به مراتب بیشتر از کم شنوایی اولیه بوده و اعتماد به نفس فرد در حضور در جامعه را به شدت کاهش میدهد. در پایان اگر اصفهانی هستید و حس میکنید کودکتان به محرکهای شنوایی پاسخ مناسبی نمیدهد، توصیه میکنیم حتماً به مرکز شنواییسنجی و شرکت ماهان سمعک اسپادان که آدرس آن در انتهای صفحه اشاره شده مراجعه نمایید.