منظور از قالب سمعک چیست؟
پیش از آن که به ساخت قالب سمعک در اصفهان بپردازیم، باید بدانیم که قالب سمعک چیست و چه کاربردی دارد. همان طور که می دانید سمعک وسیله ای برای بهبود عملکرد شنوایی در افراد کم شنوا می باشد. قالب در واقع بخش اصلی سمعک پشت گوشی می باشد.
از آن جایی که صدای تولیدی سمعک تحت تاثیر قالب است. طراحی آن بر کیفیت دریافت اصوات موثر خواهد بود. علاوه بر این قالب به استحکام و ایمنی قرارگیری سمعک در گوش کمک می کند. در ضمن از نشت صدا جلوگیری کرده و از سوت زدن (فیدبک) سمعک ممانعت به عمل می آورد. طول مناسب تیوب یا لوله، تمیزی، نرمی و سالم بودن آن بسیار مهم است. چرا که کوتاهی لوله احساس ناخوشایند مانند کشیدگی و بلندی آن باعث عدم استقرار صحیح سمعک می شود.
در ساخت قالب سمعک از چه مواد و چه قسمت هایی استفاده می شود؟
در ساخت قالب سمعک در اصفهان از پلاستیک استفاده می شود. این قطعه از طریق قالب گیری گوش ساخته شده و قسمت های زیر را شامل می شود. مجرای خروج صدا یکی از قسمت های قالب سمعک است که به مجرای گوش راه دارد.
به منظور بهبود کیفیت صدا نیز در قالب مذکور یک ونت یا لوله ی تهویه تعبیه می کنند. این ونت ها از انسداد و در نتیجه توخالی شنیده شدن یا برگشت صدای خود فرد جلوگیری می کند. این مورد به اندازه و شکل گوش فرد و نوع و میزان کم شنوایی بستگی دارد.
بخشی با نام تیوب نیز روی قالب سمعک نصب خواهد شد. این کار برای هدایت بهتر صدا از سمعک به مجرای گوش انجام می شود. این تیوب در اکثر موارد شفاف بوده و حالت نامرئی دارد. اما با توجه به سلیقه ی مصرف کننده می توان آن را تزیین کرد یا از رنگ های شاد در ساخت آن بهره گرفت.
ساخت قالب سمعک در اصفهان ( توسط کلینیک ماهان سمعک ) :
شنوایی شناس برای درک بهتر صدا ها و افزایش شنوایی بیمار برای او سمعک تجویز می کند . پس از انتخواب نوع مناسب سمعک ابتدا باید پزشک از گوش بیمار قالب گیری کند و سپس شروع به ساخت قالب سمعک در اصفهان کند تا سمعک برای بیمار کاملا شخصی سازی شود . در این حالت کاربر به آسانی می اتواند از سمعک خود استفاده کند بدون آن که سمعک جا به جا شود یا از گوش او در بیاید.
پس از ساخت قالب نیز پروسه تنظیم سمعک آغاز می وشود و تنظیمات و صدای سمعک با توجه به نوع و میزان کم شنوایی فرد تنظیم می شود . همه ی این مراحل برای استفاده از سمعک لازم و ضروری می باشد و باید حتما توسط متخصص شنوایی شناس انجام شود تا آسیبی به گوش فرد یا وسیله نرسد. مرکز ماهان سمعک دارای نیرو های متخصص و پزشک مجرب ، لابرارتور ها و تجهیزات پیشرفته و آماده ی کمک رسانی به بیماران گرامی در زمینه ساخت قالب سمعک در اصفهان است.
مراحل قالب گیری گوش :
پس از آن که نوع سمعک اعم از پشت گوشی یا نامرئی انتخاب شد، اولین کار شنوایی شناس، قالب گیری از گوش فرد می باشد. در ضمن این کار باید تحت نظر شخص متخصص (شنوایی شناس) صورت گیرد و در غیر این صورت خطر آسیب به پرده ی گوش وجود دارد.
این کار باید با دقت زیاد انجام شود و در صورت صحیح نبودن قالب گیری اولیه، سمعک ساخته شده کوچک یا بزرگ بوده و باعث سوت زدن سمعک یا احساس ناخوشایند در گوش مصرف کننده می شود. پیش از قالب گیری گوش، شنوایی شناس اقدام به معاینه ی گوش می کند. این کار از طریق دستگاه اتوسکوپ انجام می شود. با این کار تجمع جرم گوش، مجرای گوش ملتهب، پوسته پوسته بودن پوست مجرا، مجرای غیر طبیعی و حفره های غیر طبیعی در مجرا تشخیص داده شده و شنوایی شناس هنگام قالب گیری گوش از آن مطلع خواهد بود.
حال برای ساخت قالب سمعک در اصفهان، مرحله ی قالب گیری از گوش آغاز می شود. این کار که بی ضرر و درد است طی مراحل زیر انجام می شود:
– قرار دادن مسدود کننده ی گوش: مسدود کننده از جنس اسفنج یا پنبه بوده و مانع از نزدیکی و تماس مواد قالب گیری با پرده ی گوش می شود.
– تزریق مواد قالب گیری گوش: حال مواد قالب گیری را با تزریق از طریق سرنگ وارد گوش شخص می کنند. در این مرحله احساس گرفتگی گوش طبیعی است. سپس باید منتظر سفت شدن مواد بود. در این حین بهتر است شخص از حرکاتی نظیر باز و بسته کردن دهان و جویدن استفاده کند. پس از سفت شدن، قالب اولیه، با رعایت نکات ایمنی از گوش خارج می شود.
– بررسی قالب: در این مرحله مواردی نظیر بی نظمی ها، حفره ها و شکاف های پر نشده تحت بررسی قرار می گیرد.
– ساخت قالب سمعک در اصفهان: حال برای ساخت قالب سمعک مذکور، قالب اولیه به لابراتوار ارسال می شود. برای انتخاب قالب و سمعک باید به مواردی نظیر شکل و اندازه ی مجرای گوش مصرف کننده، نوع و میزان کم شنوایی وی و … دقت نمود. سپس لابراتوار اقدام به ساخت قالب سمعک در اصفهان خواهد کرد.
در ساخت قالب سمعک از چند نوع قالب استفاده می شود؟
قالب سخت: جنس قالب سخت از فتوپلاستیک بوده و نگهداری آسان و دوام زیادی دارد.
قالب نرم: جنس این قالب از سیلیکون می باشد. از این قالب برای کودکان و کم شنوایی های شدید تا عمیق بهره می گیرند.
از قالب سمعک چگونه استفاده می کنند؟
پس از ساخت قالب سمعک در اصفهان، زمان آن فرا می رسد که مصرف کننده برای مدت ها از آن استفاده کند. لذا بارها و بارها نیاز است تا آن را روی گوش خود جایگذاری کند. برای این کار باید سمعک خاموش باشد یا میزان صدای آن روی حداقل قرار گیرد. حال باید منحنی وسیع آن را به سمت پشت سر شخص قرار داد. سپس قالب را باید از پشت با زاویه ی خم وارد گوش کرد. برای باز شدن مجرای گوش می توان لاله ی آن را به سمت بالا و عقب کشید. با توجه به نوع گوش افراد، این کار ممکن است به آسانی انجام شود و شاید هم نیاز به کمک دست داشته باشد. دقت کنید که هنگام خارج کردن قالب نیز باید سمعک خاموش یا روی حالت حداقل صدا باشد. این کار باید به آرامی صورت گیرد.
چگونه قالب سمعک پشت گوشی را تمیز می کنند؟
پس از ساخت قالب سمعک در اصفهان و جایگذاری آن، باید در حفظ نظافت سمعک کوشا بود. این کار باید یکی دو بار در هفته انجام شود. در این حین موارد زیر را در نظر بگیرید:
– ابتدا تیوب قالب را از بخش هوک سمعک باید جدا نمود.
– حال باید قالب و تیوب را توسط آب ولرم شست و شو داد.
– سپس قالب و تیوب سمعک را درون ظرفی حاوی آب و صابون ملایم یا محلول مخصوص نظافت پروتز، به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید. با این کار هر گونه آلودگی و جرم از بین می رود.
– حالا باید قالب سمعک را با یک پارچه ی نرم خشک نمود. بدین منظور قالب را چند دقیقه روی پارچه قرار دهید. خشک شدن کامل قالب بسیار مهم است. در این مرحله حتما انتهای مجرای خروجی صدای قالب را به سمت پایین قرار دهید.
– حالا تیوب را به هوک متصل کرده و استفاده نمایید.