کم شنوایی یک طرفه
کم شنوایی یک طرفه یکی از مشکلات و ناراحتی های گوش است که به دلایل مختلف و در همه سنین ممکن است برای هر فردی رخ دهد ما در این متن قصد داریم شما را با کم شنوایی یک طرفه آشنا کرده و راههای درمان کم شنوایی یک طرفه را مرور کنیم، پس لطفا تا انتها با ما همراه باشید.
زنده کردن گوش بیمار بهتر از سپردن کارها و وظایف گوش بیمار به گوش سالم است. معمولا یکى از موارد بالینى سخت در تجویز سمعک، کم شنوایی یک طرفه است.
معمولا در متون علمى و تخصصى، براى این نوع کم شنوایى ها، سمعک هاى کراس تجویز مى گردد. در سمعک هاى کراس، میکروفن بر روى گوش ناسالم قرار مى گیرد و صداهاى رسیده به آن گوش را دریافت مى کند و (از طریق سیم و یا به صورت بى سیم) به گوش ناسالم مى فرستد و بدین وسیله گوش سالم جور گوش ناسالم را مى کشد.
نکته اى که در اینجا مهم است این است که براى مکان یابى و عملکردهاى برتر دو گوشى نیاز به وجود دو گوش (یا ورودى، هر کدام واقع در هر سمت از سر) مى باشد و با اختلافات شدتى و زمانى بین این دو گوش است که نورون ها و مراکز موجود در ساقه ى مغز اعمال خود را انجام مى دهند.
حال آنکه چنین اعمالى با یک گوش و آنهم با سمعک کراس رخ نمى دهد. سمعک کراس کمکى که مى کند این است که میزان آگاهى فرد را از صداهاى موجود در سمت گوش ناسالم افزایش مى دهد و در شرایط خاص و محدود فقط مى تواند کمک کننده باشد ولى نمى تواند اعمال خاص دو گوش را همچون قدرت تشخیص و درک صداها از فواصل دور (شنوایى عمقى) را انجام دهد، به ویژه براى صداهاى ضعیف فرکانس بالایى که از دور و در یک محیط شلوغ و بازآوا به فرد مى رسد. براى شنوایى دو گوش نیاز به دو گوش است و یک گوش سالم نمى تواند با توسل به سمعک کراس، جبران گوش ناسالم شود.
به همین علت، در کم شنوایی یک طرفه اى که امکان تقویت و زنده کردن گوش ناسالم است، بهتر است سمعک براى گوش ناسالم تجویز گردد و سعى گردد، بجاى سمعک کراس، سمعکى براى گوش ناسالم تجویز گردد تا بدین وسیله شنوایى دو گوشى رخ دهد. مواردى از کم شنوایی یک طرفه اى شدید وجود داشته اند که با تجویز سمعک براى گوش ناسالم زنده شده اند و فرد توانسته است عملکردهاى برتر دو گوش اش را دوباره به دست آورد. پس نباید به سادگى از کم شنوایی یک طرفه اى که امکان زنده کردنش وجود دارد گذشت و نباید فقط براى راحتى و آسانى کار، سمعک کراس تجویز کرد
ضمنا در مواردى که گوش ناسالم قابل زنده شدن نیست و فرد نیاز به شنیدن صداهاى دور دست دارد و سمعک کراس موثر واقع نشده است، مى توان سمعک بازى را به همراه سیستم میکروفن بى سیمى براى گوش سالم تجویز کرد تا بدین وسیله، صداى دوردست (که در مورد کودکان، بیشتر صداى معلم است) به وسیله ى این نوع میکروفن دریافت شود و به صورت بى سیم به سمعک باز تحویل داده شود و از طریق آن به گوش سالم و سپس به مغز منتقل شود.
به یاد داشته باشیم که انسان با یک گوش خود، ضعیف ترین صدایى را که مى تواند بشنود تقریبا از یک و نیم مترى است ولى وقتى دو گوشى بشنود، این میزان سه برابر یعنى از چهار و نیم مترى مى شود. پس زنده کردن گوش ناسالم بهتر از سپردن وظایف آن به گوش سالم است!
ما در این متن قصد داشتیم شما را با بیماری کم شنوایی یک طرفه آشنا کنیم و راههای درمان را برای شما توضیح دهیم، از اینکه با ما همراه بودید سپاسگزاریم.
برای آگاهی از مزایا و معایب و قیمت سمعک داخل گوشی با ما همراه باشید.
بدون دیدگاه