عوامل موثر در بهبود شنوایی
ما در این متن قصد داریم عوامل موثر در بهبود شنوایی را مورد بررسی قرار دهیم، پس با ما همراه باشید.
عدم وجود عوامل موثر در بهبود شنوایی باعث می شود تا بهبود شنوایی به تاخیر بیافتد و روند درمان پر هزینه تر و طولانی تر انجام شود. هنگامی که حرف از عوامل موثر به سخن می آید ممکن است در ذهنتان عواملی را که باعث تاثیر مثبت می شود مجسم کنید. در حالی که در این مقاله ما قصد داریم بر عکس این موضوع را برای شما شرح دهیم . می خواهیم از عواملی صحبت کنیم که اگر با فرد بیمار همراه باشد، ممکن است درمان او نتیجه ندهد. حال این عوامل چیست و چگونه می توان آن ها را برطرف کرد ؟
تاخیر در شروع درمان :
یکی از عوامل موثر در بهبود شنوایی تشخیص به موقع علت کم شنوایی و شروع درمان بدون تاخیر و اتلاف وقت می باشد. تاخیر در شروع درمان هرگونه بیماری و اختلال بدن می تواند باعث تشدید آن بیماری و بدتر شدن وضعیت بیمار شود تا جایی که دیگر درمانی برای آن بیماری موثر واقع نشود . اختلالات شنوایی مانند : کم شنوایی و وزوز گوش ، عفونت و بیماری های گوش ، درد گوش و … هم به بررسی و ارزیابی به موقع نیاز دارند.
اگر فرد دیر متوجه بیماری خود شود یا دیر به درمان و بهبود آن اقدام کند عواقب بدی میتواند گریبان گیر فرد شود. پس اگر هر زمان متوجه ایرادی در شنوایی و گوش یا حتی عدم تعادل خود شدید سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید. تا پزشک اودیولوژیست با انجام تست شنوایی و معالجه گوش شما و با در نظر گرفتن شرایط و نیاز ، بهترین نوع سمعک را تجویز و تنظیم کند .
برای شناخت عوامل موثر در بهبود شنوایی با ما همراه باشید.
ماهان سمعک از بهترین مراکز شنوایی سنجی و تجویز سمعک مناسب با بهره گیری از با کیفیت ترین تجهیزات شنوایی سنجی در اصفهان می باشد. هدف ما در این مرکز کمک به بهبود شنوایی شما بیماران عزیز و برطرف کردن اختلالات و درمان انواع بیماری های گوش داخلی، خارجی و میانی شما می باشد . با مراجعه به این مرکز سلامت گوش و شنوایی خود را تضمین کنید .
از عوامل موثر در بهبود شنوایی کاملا طبق تجویز پزشک مصرف دارو و اقدامات پیشگیرانه است.
همراه بودن سرگیجه با کاهش شنوایی :
تعادل و شنوایی رابطه مستقیمی با هم دارند بر خلاف تصور عموم گوش علاوه بر وظیفه مهم شنوایی و رساندن امواج صدا به مغز، وظیفه مهم دیگری به نام حفظ تعادل بدن نیز دارد. بخشی از گوش داخلی که همان بخش حلزونی نام دارد وظیفه حفظ تعادل را بر عهده دارد. بنابراین اگر برای گوش داخلی اختلال یا مشکلی پیش بیاید علاوه بر شنوایی بر تعادل نیز تاثیر میگذارد. به همین دلیل بیشتر افرادی که از سرگیجه رنج میبرند باید مورد ارزیابی شنوایی قرار بگیرند.
حتی اگر مشکل شنوایی نداشته باشند . سر گیجه یا سبکی سر یکی از بیماری هایی است که در اثر وجود اختلال در گوش میانی به وجود می اید. سرگیجه ممکن است در اثر تغییرات فیزیولوژیکی یا فشار بر عصب تعادل به وجود بیاید.
هرگونه عدم تعادل و سرگیجه ای که به این دلایل ایجاد شود می تواند باعث وزوز گوش (هیس گوش) یا کم شنوایی شود. عوامل مختلفی میتواند بر گوش داخلی تاثیر بگذارد و باعث ایجاد سرگیجه یا کاهش شنوایی شود. برای مثال : عفونت یا ویروس گوش داخلی ، تروما یا ضربه شدید به سر که منجر به خونریزی گوش داخلی و یا تکان خوردن مایع درون گوش شود.
در صورت ایجاد برخی از این اخلالات باید سریعا به پزشک معالج مراجعه کنید. و برخی دیگر از این آسیب ها به مرور زمان کاهش میابند. برخی دیگر از آسیبها نیز بلافاصله خود را نشان نمیدهند، بلکه تا ماهها یا سالها به صورت نهفته هستند مانند سرگیجه یا ناشنوایی .
برای آگاهی از عوامل موثر در بهبود شنوایی با ما همراه باشید.
کاهش شنوایی در فرکانس های پایین :
علائم کم شنوایی در فرکانس های پایین :
۱) مکالمات رو در رو را با مشکل متوجه می شوند در حالی که در مکالمه های تلفنی مشکل کمتری دارند.
۲) صداهای خیلی بلند مانند صدای کامیون و هواپیما برای این افراد نازک به نظر می رسند و حالت غرش مانند ندارد.
۳) اگر با صدای بلند با فرد کم شنوا صحبت شود صدا را راحت تر پردازش می کند.
۴) این افراد صدای خود را نرمال و نسبتاً طبیعی می شنوند.
۵) این افراد ترجیح می دهند که دیگران هنگام صحبت کردن به آنها نزدیک شوند.
علت این نوع کم شنوایی : کم شنوایی با فرکانس پایین ممکن است ژنتیکی یا اکتسابی باشد. در برخی افراد این نوع کم شنوایی ممکن است در اثر بیماری منییر یا اتواسکلروزیس یا اختلالات اتوایمیون ایجاد شود که در این حالت سردرد و وزوز گوش نیز در کنار کم شنوایی پدیدار میشود.
درمان کم شنوایی با فرکانس پایین : فرد کم شنوا باید به مرکز شنوایی سنجی مراجعه و مشکلات و علائمی را که دارد برای پزشک متخصص توضیح دهد. پس از تشکیل پرونده، پزشک او را معاینه می کند و بنا به تشخیص خود، فرد کم شنوا را برای انجام تست شنوایی به اتاق شنوایی سنجی راهنمایی میکند. با توجه به نتیجه این تست برای او درمانی در نظر گرفته میشود که ممکن است تجویز سمعک یا موارد دیگر باشد.
استفاده از سمعک یکی از عوامل موثر در بهبود شنوایی می باشد.
سمعک در تقویت صدای پایین بدون تقویت فرکانس های بالا موثر است و از جایی که کم شنوایی با فرکانس پایین بسیار نادر است تعداد کمی از اودیولوژیست ها تجربه تجویز و تنظیم سمعک را برای این نوع از کم شنوایان دارند.
محدودیت سنی:
محدودیت سنی نیز یکی دیگر از عوامل موثر در بهبود شنوایی است . اگر فرد در سنین خیلی پایین یا خیلی بالا به این نوع از کم شنوایی دچار شود، درمان برای آن دشوار یا غیر موثر خواهد بود .چنانچه می خواهید درمان شما موثر واقع شود در اسرع وقت به پزشک معالج خود مراجعه کنید .و معاینه شوید و به هیچ وجه از درمان خود نا امید نشوید. پس زمان را از دست ندهید و سریعا برای درمان شنوایی خود اقدام کنید.
امیدواریم با مطالعه این متن عوامل موثر در بهبود شنوایی را شناخته باشید و از رفتارهایی که باعث دور شدن عوامل موثر در بهبود شنوایی از شما می شود پرهیز کنید.
بدون دیدگاه