ونت، اثر انسداد در نوزادان و کودکان
یکى از مسایلى که کمتر به آن پرداخته مى شود، اثر انسداد در نوزادان و کودکان است. آیا اثر انسداد در نوزاد وجود دارد؟ آیا براى رفع آن باید تجویز باز انجام داد؟
اگر قرار باشد، در یک نوزاد، اثر انسداد را با تعبیه ى ونت حذف کنیم، حداقل قطر ونت براى این کار برابر با دو میلیمتر است و این در حالى است که اگر این میزان ونت زده شود، دیگر جایى براى معبر صدا باقى نخواهد ماند و فقط یک ونت داریم و بس
پس در نوزادان نمى توان ونت موثر زد!
حال اگر جا براى سوراخ صدا نیز باقى بماند، فیدبک را چگونه مى شود کنترل کرد؟
پس در نوزادان نمى توان ونت موثر زد!
شاید در نگاه اول به نظر برسد که در صورت نبود ونت، تجویز ما براى نوزاد نقص دار خواهد بود. ولى آنچه که هست، درست برخلاف این مساله هست.
بنا به این دلایل، نباید نگران اثر انسداد در نوزادان بود:
١- بیشتر مواقع، میزان افت نوزاد در فرکانس هاى پایین آنقدر هست که باعث احساس اثر انسداد از سوى نوزاد نمى شود. البته اگر هم باعث شود، کودک خوشش خواهد آمد، چون صداى غان و غون خودش را بهتر مى شنود و بیشتر غان و غون مى کند.
٢- فرکانس صداى نوزاد خیلى تیزتر از یک انسان بالغ (مذکر یا مونث) است. به عبارتى فرکانس او بالاتر از فرکانس ٣٠٠ هرتزى است که باعث اثر انسداد و پیچش صدا مى شود.
٣- در نوزادان، براى فرار از فیدبک، از قالب با طول بلند استفاده مى شود که همین طول بلند قالب باعث کاهش اثر انسداد مى شود.
۴- در قدیم، یکى از روش هاى کاهش اثر انسداد، مشاوره به فرد بود که به صداى خودش باید عادت کند، اگرچه این روش روش درستى نبود، ولى فرد عادت مى کرد که آرام تر صحبت کند و این باعث مى شد تا صدا در گوشش نپیچد و شاید کودک نیز نحوه ى تولید را خودش را ناآگاهانه در اثر تقویت یاد بگیرد. البته بنا به دلایل مستحکم بالاتر، احتمال اثر انسداد در نوزادان وجود ندارد. این به گونه اى است که آیین نامه هاى معتبر نیز همین دلایل را آورده اند و قالب بدون ونت را توصیه مى کنند. چون فیدبک و نبود آن مهمتر از اثر انسداد است.
پس ما باید قالبى با طول بلند بسازیم و تجویزى بدون فیدبک داشته باشیم تا کودک از شنیدن صداى غان و غون خودش نهایت لذت را ببرد، بى آنکه شاکى از اثر انسدادى باشد که در بزرگسالان به وضوح دیده مى شود.
بدون دیدگاه