راه های درمان اگزمای گوش چیست؟ بدون شک این سوال یکی از رایج ترین سوالات افرادی است که با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند. به همین دلیل ما نیز در ادامه مطلب در مورد روش های درمانی این بیماری صحبت می کنیم. البته قبل از پرداختن به این موضوع، باید یکسری اطلاعات کلی در مورد اگزمای گوش ارائه دهیم که یکی از مهم ترین آن ها تعریف اگزمای گوش است. چرا که بسیاری از افراد نمی دانند اگزمای گوش چیست.
در این راستا باید بگوییم اگزمای گوش یک نوع التهاب پوستی در ناحیه گوش است که سبب خشکی، خارش، تاول زدن، پوسته پوسته شدن و قرمز شدن پوست آن ناحیه می شود. حال اگر تمایل دارید به تعریف جامع تر و کامل تر اگزمای پوست و همچنین علل و روش های درمان اگزمای گوش آشنا شوید می توانید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
اگزمای گوش چیست؟
اگزمای گوش یا aural eczematoid شرایطی است که در طی آن قسمتی از پوست ناحیه داخل یا خارج گوش، احساس خشکی و خارش می کند. بنابراین اگر در نواحی داخلی یا خارجی گوش یکی از علائم خشکی، خارش، تاول، قرمز شدن پوست، پوسته پوسته شدن و سوزش را احساس کردید یعنی به این اگزما دچار شدید. لازم به ذکر است بدانید این اگزما در برخی به صورت سطحی و جزئی و در برخی از مواقع بسیار دردناک خواهد بود و دارای علائم دردناکی است.
اگزمای گوش می تواند بر اثر حساسیت به محرک خارجی یا دارو و یا عفونت های سطحی بروز کند. این بیماری پوستی امکان دارد تمام سطح پوست ناحیه گوش را فرا گیرد.
انواع اگزمای گوش
یکی از مهم ترین نکاتی که در مورد این بیماری پوستی بدانید این است که اگزمای گوش، چند نوع دارد که هر کدام از آن ها منشا خاص خود را دارند. به عبارت دیگر، اگزمای گوش بسته به محل درگیری، به انواع مختلفی تقسیم می شود. ولی به طور کلی، انواع اگزمای گوش از یکسری علائم مشترک اعم از خارش، قرمز شدن پوست و تحریک پذیری برخوردار هستند. از جمله انواع اگزمای گوش عبارتند از:
- اگزمای آتوپیک
- اگزما درماتیت یا سبوریت
- درماتیت تماسی آلرژیک
- اوتیت خارجی
- اگزمای استئاتوتیک
اگزمای آتوپیک چیست؟
این نوع اگزما عموما در نواحی خارجی گوش مثل پشت لاله گوش بروز می کند. از علائم این اگزما می توان به خارش، سوزش، پوسته پوسته شدن و التهاب اشاره کرد. البته این علائم، علائم ظاهری این نوع اگزما می باشد. از آنجایی که منطقه درگیری اگزمای آتوپیک مناطق بیرونی گوش است امکان دارد در اثر آلودگی های بیرونی، دست خوردگی، رطوبت و … دچار عفونت شود. به همین دلیل باید در صورت بروز چنین اگزمایی، منطقه مورد نظر را خشک و بدون رطوبت نگه داشت.
اگزما درماتیت یا سبوریت چیست؟
این اگزما در نواحی داخلی گوش و در قسمت هایی که غدد سباسه و سرومنی قرار دارند رخ می دهد. به دلیل اینکه قسمتهای داخلی گوش ذاتا مرطوب می باشند احتمال بروز به بیرون گوش و به سر و گردن وجود دارد. بهترین راه درمان اگزمای گوش در چنین مواقعی، خشک و تمیز نگه داشتن منطقه درگیر اگزما است.
درماتیت تماسی چیست؟
این اگزمای گوش به دلیل عوامل محیطی و تماس با گوش، ایجاد می شود. حساسیت به زیورآلات، ژل مو یا اسپری، رنگ مو و … از جمله عوامل ایجاد چنین اگزمایی است.
علت اگزمای گوش
اگزمای گوش به دلایل مختلفی رخ می دهد که عبارتند از:
- آلرژی: همان طور که اشاره نمودیم برخی از اگزمای گوش در اثر تماس پوست با عوامل حساسیت زا مثل شامپو، محصولات آرایشی و بهداشتی، زیورآلات، قطره گوش و .. رخ می دهند.
- خشکی بیش از حد پوست: داشتن پوست حساس و خارج شدن این حساسیت از حالت طبیعی از دیگر علت اگزمای گوش است. چرا که در این مواقع، پوست گوش، خشک شده و به خارش می افتد. حتی در برخی مواقع، ترک هایی را هم به همراه دارد. این نوع اگزما در مواقعی رخ می دهد که گوش نتواند رطوبت طبیعی پوست را حفظ کند و عموما در قسمت های بیرونی گوش مثل پشت لاله گوش رخ می دهد.
- تغییرات آب و هوایی: تغییرات آب و هوایی و تحریک گوش یکی دیگر از علت اگزمای گوش است که عموما در افراد سالمند، بروز می کند. در چنین شرایطی امکان دارد پوست دچار ترک شود.
درمان اگزمای گوش
بدون شک درمان اگزمای گوش و آگاه شدن از روش های درمانی این بیماری پوستی یکی از مهم ترین دغدغه های افراد مبتلا به اگزمای گوش است. در این راستا باید تذکر شویم با توجه به انواع اگزمای گوش، روش های درمانی مورد استفاده برای درمان این بیماری نیز متنوع می باشد. در واقع پزشک متخصص ابتدا با تشخیص نوع اگزمای گوش، بهترین روش درمان اگزمای گوش را به بیماران توصیه می کند.
علاوه بر این، مقدار و نوع عفونت نیز بر روی تشخیص روش درمان اگزمای گوش نیز تاثیر می گذارد. اما به طور کلی، در اغلب مواقع از پمادهای موضعی مثل هیدروکورتیزون، داروهای استروئیدی موضعی و قطره ها و کرم های ضد قارچ برای درمان این نوع اگزما استفاده می کنند. البته باید این نکته را یادآوری کنیم که درمان این قطره ها و پمادهای موضعی و آنتی بیوتیک به هیچ وجه بدون تجویز پزشک، پیشنهاد نمی شود.
بدون دیدگاه