در این مقاله سعی کرده ایم اطلاعاتی در مورد بیماری های گوش میانی ، شناخت علائم آن ، و راه های درمان آن را برای شما فراهم آورده باشیم . ماهان سمعک با کمک متخصصان با تجربه در زمینه شنوایی و گوش ، انواع خدمات شامل: شنوایی سنجی و شست و شوی گوش ، مشاوره، تجویز سمعک و … را ارائه می کند . برای اطلاعات بیشتر مقاله های بیماری های گوش داخلی و بیماری های گوش خارجی را مطالعه کنید .

45758658 ⋆ ماهان سمعک اصفهان و شنوایی سنجی

توضیحاتی در مورد ساختار گوش میانی

در ساده‌ترین توضیح درباره گوش میانی می‌توان گفت که یک راه جهت ارسال اصوات از گوش خارجی به گوش داخلی و قسمت حلزون گوش است. هر صوتی که در ذهن پردازش می‌شود می‌بایست از این قسمت عبور کند.

شناخته‌ترین قسمت گوش، پرده گوش می‌باشد. این لایه نازک در این قسمت واقع شده است و موجب ایجاد ارتعاشاتی در استخوان‌های حلزون گوش می‌شود.

شیپور استاش نیز در گوش میانی قرار دارد. این عضو مهم از بدن متعادل سازی هوای موجود در حلق و گوش و همچنین تخلیه ترشحات اضافی گوش را بر عهده دارد.

پس اکنون که با ساختار گوش میانی آشنا شدیم می‌دانیم که هر نوع مشکلی که برای این قسمت به وجود بیاید عنوان‌ بیماری های گوش میانی را به خود می‌گیرد.

otorhea

معرفی انواع بیماری های گوش میانی

هرگاه که بیماری جسمی در شخص به وجود می‌آید، پزشکان موظف هستند که تمام عوامل ایجاد این مشکل را بررسی کنند‌. هر نوع بیماری می‌تواند ریشه ارثی و یا اکتسابی داشته باشد‌. به همین دلیل بررسی این امر در مشکلات مربوط به گوش یک امر مهم تلقی می‌شود. در زیر برخی بیماری‌های احتمالی و رایج گوش را نام می‌بریم.

عفونت

رایج‌ترین مشکلی که گوش میانی به آن دچار می‌شود تجمع عفونت در این ناحیه است. تجمع عفونت دلایل مختلف زیادی دارد. لذا اگر به آن توجه نشود  خسارت جبران ناپذیری را به گوش وارد می‌کند؛ که مهم‌ترین آن پاره شدن پرده تمپان یا همان پرده گوش می‌باشد.

معروف‌ترین علائم عفونت به شرح زیر است.

  • درد
  • تیر کشیدن‌های ناگهانی
  • اختلال در خواب
  • کم شدن قدرت شنوایی
  • از دست رفتن تعادل بدن
  • تب
  • ترشحات بیش از حد از گوش
  • سردرد
  • کم شدن اشتها

banner website ⋆ ماهان سمعک اصفهان و شنوایی سنجی

اتواسکلروزیس

این بیماری میان بزرگسالان بسیار رایج است. علت آن چسپندگی استخوان‌های ریز موجود در گوش میانی می‌باشد. این استخوان‌ها با ارتعاشاتی که از ناحیه‌ی پرده تمپان دریافت می‌کنند مسبب تحریک مایع درون حلزون گوش می‌شوند.

هرگاه که این مایع به صورت کافی تکان نخورد، ما شاهد کم شدن قدرت شنوایی شخص هستیم. اگر شخصی به اتواسکلروزیس دچار شود علاوه بر درد به کم شنوایی نیز گرفتار می‌شود.

متاسفانه علت ایجاد بیماری اتواسکلروزیس که از دردناک‌ترین بیماری های گوش میانی است؛ رشد غیرعادی استخوان اسفنجی خود گوش است. وقوع این بیماری در بانوان در  مقایسه با آقایان بیشتر است. همچنین در اشخاصی در طیف سنی پانزده الی سی ساله هستند؛ احتمال ابتلا دو برابر سنین دیگر می‌باشد.

 درد متناوب گوش

همانطور که از نام این بیماری مشخص است، درد متناوب به صورت رفت و برگشتی شخص را آزار می‌دهد. افرادی که به درد متناوب گوش دچار می‌شوند. درد بسیار زیادی را متحمل می‌شوند.

این درد می‌تواند بر اثر عفونت و یا عوامل دیگر  در هر سه قسمت گوش( خارجی، میانی، داخلی) به وجود بیاید. درد متناوب در کودکان بیشتر به دلیل بالا رفتن عفونت در داخل گوش میانی به وجود می‌آید؛ چرا که شیپور استاش در کودکان کاملا تکامل نیافته است.

در بزرگسالان چون شیپور استاش فرایند رشد خود را تکمیل کرده است؛ عفونت می‌تواند تمام گوش را درگیر کند. به خاطر داشته باشید عفونت در هر کدام از قسمت‌های گوش باشد درد بسیاری را برای فرد به وجود می‌آورد. و تعین دقیق نحل درد تنها با انجام آزامایش‌های مخصوص امکان‌پذیر است.

کلستئاتوم

هنگامی که گوش میانی و پرده تمپان همانند دیگر قسمت‌ های بدن پوست اندازی می‌کنند؛ اگر این پوست‌های اضافه توسط خود بدن پاکسازی نگردد، باعث به وجود آمدن کیستی در این ناحیه می‌شوند.

وقتی که سلول‌های پوست به گوش میانی حمله می‌کنند  کیستی با نام کلستئاتوم ایجاد می‌شود. کلستئاتوم از بیماری های گوش میانی است که اگر به موقع درمان نشود عوارض خطرناک و جبران ناپذیر زیادی را برای شخص به ارمغان می‌آورد.

nejmicm0911270 f1 ⋆ ماهان سمعک اصفهان و شنوایی سنجی

تومور گلوموس

این تومور از بافتی درست می‌شود که در رگ‌های بزرگ بدن و نورون‌های اعصاب نیز وجود دارد. و  از گیرنده‌های فشار هستند. به وجود آمدن این تومور در گوش یک بیماری نادر به شمار می‌رود. اما در هر صورت نمی‌توان آن را از لیست بیماری های گوش میانی حذف کرد.

از مهم‌ترین علائم وجود این تومور در گوش وزوز کردن گوش و شنیدن صداهای سوت مانند است. اما نکته جالبی که وجود دارد این است که علائم تومور گلوموس با بیماری اسکیزوفرنی یکی است. به همین علت افرادی که این علائم را دارند از مراجعه به پزشک هراس دارند.

شنیدن صدای ضرب در داخل گوش، کاهش شدید شنوایی از دیگر علائم وجود این تومور است. خوشبختانه غالب این نوع از تومور خوش‌خیم بوده و با یک جراحی از داخل گوش خارج می‌شود. گاهی اوقات نیز به تشخیص نیازی به عمل جراحی نیست و با چند جلسه رادیوتراپی گلوموس را از بین می‌برند.

اگر فردی که به گلوموس دچار است و پس از معاینات دقیق، پزشک تشخیص داد که باید عمل شود و در انجام عمل جراحی اهمال به خرج دهد؛  ممکن است به عواقب بسیار بدتری دچار شود.

چرا که تومورها به صورت مداوم در حال رشد هستند. رشد تومور گلوموس می‌تواند فلج اعصاب صورت و در بدترین حالت ممکن مرگ شخص را به دنبال داشته باشد.

دلیل چکاب های سالیانه گوش چیست؟

لیست بالا تنها بخش کوچکی از بیماری‌ هایی است که گوش به آن دچار شود. اگر دقت کرده باشید همین لیست هم فقط مختص به بیماری های گوش میانی است. از این رو مبتلا شدن یک عضو واحد با نام گوش به بیماری، با سه قسمت پیوسته بسیار بالاتر است.

برخلاف تصور برخی از بیماری های گوش میانی تا وقتی که به مرحله بدخیم نرسند دردی ایجاد نمی‌کنند و در کمال تاسف در این مرحله دیگر امکان درمان وجود ندارد. به همین دلیل لازم است  هر سال یک چکاپ از تمام اعضای بدن جهت مطمئن شدن از سلامتی گرفته شود.

این چکاپ‌های مداوم برای افرادی که سابقه‌ی مبتلا شدن به بیماری در ناحیه گوش خصوصا ابتلا به بیماری های گوش میانی درخانواده شان وجود دارد باید به صورت هر شش ماه یک بار باشد.

در این متن ما قصد داشتیم شما را با بیماری های گوش میانی آشنا کنیم و راههای درمان بیماری های گوش میانی را برای شما شرح دهیم امیدواریم به این هدف رسیده باشیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *