درد گوش یا آتالژی بیشتر در کودکان و نوزادان به دلیل کوتاه بودن شیپور استاش(راه هوایی بین گوش میانی و حلق) و ورود بیشتر باکتری ها از طریق حلق به گوش دیده میشود؛ هرچند در بزرگسالان هم هست ولی دلایل دیگری دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

آتالژی ممکن است ثابت و یا بگیرنگیری باشد که بصورت درد, سوزش و یا تیر باشد.

عموما گوش درد یکطرفه است مثلا فقط درد گوش چپ که علت های باعث ایجاد درد میشود.

علائم گوش درد

گاها همراه درد یک سری علائم مشاهده می شود که برخی مربوط به خود گوش میشود و برخی به دلیل داشتن یک درد در ناحیه سر و گردن و داشتن عصب مشترک با گوش؛ درد در گوش احساس میشود. شایعترین علائم گوش درد عبارتند از:

گوش درد
  • کاهش شنوایی
  • عفونت گوش و ترشح از گوش
  • احساس کیپ بودن گوش
  • قرمزی و التهاب اطراف گوش
  • تورم گوش
  • تب
  • درد همراه لمس لاله گوش
  • عدم تعادل
  • سرگیجه و تهوع
  • افتادگی عضلات صورت
  • سردرد
  • درد غضروف گوش
  • دندان درد
  • گردن درد
  • وزوز گوش

علائم گوش درد در نوزاد و کودکان

  • درد در ناحیه گوش کودک
  • بد شنیدن صداها
  • عدم واکنش به صدا
  • تب
  • احساس کیپی در گوش
  • اشکال در خواب
  • مالش یا کشیدن گوش
  • گریه کردن یا بیش‌تر از همیشه تحریک‌پذیر بودن با لمس گوش
  • سردرد
  • از دست دادن اشتها
  • عدم تعادل

علت آن

درد در ناحیه گوش به چند عامل و بیماری بستگی دارد که بسته به محل و منشا مشکل به چند دسته تقسیم می شوند.

۱- ممکن است به علت درد در ناحیه سر و گردن خصوصا اعضای مجاور گوش باشد.مثلا:

درد یا سندروم TMJ: مفصل گیجگاهی‌ زیرواره‌ای (TMJ)، مفصلی است که فک را به جمجمه متصل می‌کند و در کنار مجرای گوش خارجی قرار دارد. التهاب و درد این مفصل می‌تواند باعث درد گوش شود. درد مفصل TMJ می‌تواند در اثر ضربه یا آرتریت نمایان شود. دندان قروچه هم ممکن است باعث درد گوش شود.
دندان درد و بیماری‌های دندان خصوصا دندان های آسیاب نیز می‌توانند باعث احساس درد در ناحیه‌ی گوش شوند.

سینوزیت حاد هم می‌تواند فشار گوش میانی را افزایش دهد و باعث گوش درد شود.
ماستوئید یک زایده‌ای از استخوان تمپورال است که در پشت گوش قرار دارد. عفونت این بخش که به ماستوئیدیت معروف است نیز می‌تواند باعث بروز درد گوش شود.
التهاب غده تیروئید و درد در ناحیه سرخرگ کاروتید(رگی که در ناحیه گردن است و مسئول خونرسانی به مغز است) نیز می‌توانند علت گوش درد باشد.

فارنژیت (التهاب گلو) و ورم لوزه نیز همراه با ناراحتی و درد گوش می باشد. آبسه‌ی لوزه نیز علاوه بر ایجاد مشکل در باز کردن دهان و سختی در جویدن غذا، می‌تواند باعث گوش درد شود.
نورالوژی عصب trigeminal که عصب دهی عضلات جویدن و پوست صورت را بعهده دارد. التهاب این عصب نیز می‌تواند موجب دردهایی در ناحیه‌ی صورت از جمله گوش شود.
سردرد های میگرنی
آرتوروز و درد گردن هم میتوانند باعث گوش درد شوند.

بنر سایت ⋆ ماهان سمعک اصفهان و شنوایی سنجی

۲- گوش درد گاها ممکن است در اثر مشکلی در گوش خارجی و مجرای گوش پدید آید. مثلا

وجود جرم زیاد در گوش خارجی

وجود جسم خارجی و یا حشرات در مجرای گوش

وارد کردن اجسام نوک تیز و زخم کردن پوست مجرای گوش

التهاب و عفونت گوش خارجی در التهاب گوش خارجی دست زدن به لاله گوش دردناک است و گاه خارش شدید گوش داریم. علت این بیماری ممکن است در اثر عفونت، درماتیت و یا هر دو باشد. این بیماری بیشتر در تابستان و در گوش شناگران مشاهده می‌شود که به اصطلاح به آن گوش شناگر میگویند.

اگزما در پوست مجرا ویا لاله گوش

پارگی پرده گوش

۳- گوش دردهایی که منشا گوش میانی دارند و بیشتر در کودکان و نوزادان مشاهده میشود.

هرگونه حساسیت,سرماخوردگی,گلودرد و … باعث اختلال در عملکرد شیپور استاش می شود . شیپور استاش مسئول همسان سازی فشار گوش میانی و تخلیه ترشح از گوش میباشد. که اگر مسدود شود و یا درست عمل نکند با کم شدن اکسیژن در گوش میانی فشار منفی ایجاد کرده و باعث کیپی و در نهایت تجمع مایع در گوش میانی میگردد. پس ناراحتی های گوشی ناشی از گوش میانی عبارتند از:

تغییر در فشار گوش مثلا با تغییر ارتفاع با هواپیما و یا باد کردن بادکنک

عفونت یا التهاب گوش میانی : تجمع مایع در گوش میانی به پرده گوش فشار وارد کرده و درد شدیدی را بهمراه دارد

۴- برخی از بیماری ها هستند که باعث درد گوش میگردند که عبارتند از:

عفونت های زکامی و سینوسی

اگرچه عفونتهای سرماخوردگی و سینوس، علائم مشابهی دارند اما یکسان نیستند. سرماخوردگی، عفونت خفیف دستگاه تنفسی فوقانی و گلو، بینی و سینوسهاست. ویروس های متعلق به گروه رینوویروس ،عمدتاً علت این امر هستند اما می تواند توسط ویروس های دیگر نیز ایجاد شود که معمولا بی خطر است.

تاثیر عفونت های گلو بر گوش درد

بعضی از باکتری ها یا ویروس ها معمولا عامل ایجادکننده هستند، که منجر به حساسیت ، تحریک یا آلودگی، و نیز برخی بیماری های داخلی شود. هنگامیکه عفونت گلو شدید و حاد میشود؛ درد و عفونت گوش رخ می دهد. علامت های عفونت های گلو عبارتند، از لوزه های ملتحمه، گره های لنفی متورم در گردن و التهاب گلو.

سندرم منیر اختلالی در گوش داخلی

بیماری منیر ،اختلالی در گوش داخلی است که تعادل و شنوایی، عملکرد حیاتی گوش داخلی را دچار اخلال میکند که معمولا تنها بر یک گوش اثر دارد. این بیماری معمولاً افراد بین ۳۰ تا ۶۰ سال را تحت تاثیر قرار می دهد، اگرچه این بیماری مزمن است، تغییر در درمان و شیوه زندگی می تواند به کاهش علائم این بیماری کمک کند.

گوش درد در کودکان

اوریون:

اوریون (گوشک) ،یک بیماری ویروسی مسری است که توسط ویروس اوریون(Mumps)، که همچنین به عنوان پارامیکسو ویروس نیز شناخته می شود که روی غده پاروتید تاثیر می گذارد و باعث درد زیر گوش میشود. این بیماری گاها باعث کری یکطرفه گوش نیز میگردد.

سرخک:

سرخک یا روبولا، یک بیماری ویروسی است که توسط یک ویروس در خانواده پارامایکسویروس ایجاد می شود. این ویروس، بر سیستم تنفسی تاثیر می گذارد و بسیار مسری است. هنگامی که یک فرد آلوده، عطسه و یا سرفه میکند، این ویروس از طریق هوا پخش می شود، شما همچنین می توانید عفونت را از طریق تماس با مخاط و بزاق آلوده دریافت کنید.

مننژیت:

مننژیت، التهاب غشای مغز و نخاع است، این التهاب عمدتاً توسط عفونت های باکتریایی و ویروسی ایجاد می شود. میکروب ها، قارچ ها، انگل ها و یا حتی در شرایطی، مانند سرطان، لوپوس، آسیب مغزی یا عمل جراحی می تواند باعث بروز این بیماری گردد.

ارتباط مشکلات قلب یا خون با گوش درد

اگر صدایی شبیه چکش یا شلیک در گوش های خود می شنوید، که ضرباتی ریتمیک است، ممکن است یک شکل غیر معمول از وزوز گوش با صدای زنگ داشته باشید. این بر خلاف وزوز گوش طبیعی است که سر و صدای زنگ در گوش شما باشد، که ممکن است مانند یک نوع سر و صدا، کلیک، صدای وزوز یا هیس گفتن به نظر برسد که ممکن است بر روی یک یا هر دو گوش تاثیر بگذارد.

کرونا و گوش درد

کرونا، بیماری جدیدی است که گاها با علائم درد در گوش هم ظاهر شده است و عوارض ویروس کرونا بر سلامت گوش اهمیت دارد . در ابتدای کار ویروس کووید۱۹ باهم بیگانه بودند اما از علائم جدید بیماری کرونا که در تعدادی از بیماران پیدا شده است گوش درد و کاهش سطح شنوایی همراه با وزوز گوش است.

درمان گوش درد:

برای درمان آن ابتدا باید منشا و علت گوش درد را بدانیم که از کجاست. اگر درد از بیماری ها و یا نقاط دیگر سر و گردن باشد با رفع مشکل وبهبود بیماری درد در ناحیه گوش نیز رفع میگردد. در برخی بیماری ها مثل کرونا , درد گوش ممکن است تا مدتها بعد از بیماری نیز ادامه داشته باشد.

داروی گوش درد

چنانچه مطمئنیم که منشا گوش درد ما همان گوش است بهتر است به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا پس از مشاهده گوش از طریق اتوسکوپی و یا نوار گوش اقدامات درمانی را آغاز کند. قرص گوش درد بستگی به این دارد که کدام قسمت گوش باشد.

چنانچه گوش درد بخاطر وجود جسم خارجی, حشره و یا جرم گوش باشد با شستشو و یا ساکشن گوش مشکل رفع میگردد. واگر مشکل عفونت گوش باشد پزشک با تجویز آنتی بیوتیک برای گوش درد اقدام به درمان میکند.

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مثل

ایبوپروفن

آسپرین

و استامینوفن

درد را به طور موقت خوب میکند. ولی این نکته را به یاد داشته باشید که مصرف آسپرین برای کودکان موجب سندروم ریه میگردد که بسیار خطرناک و کشنده است لذا برای کودکان حتما با متخصص اطفال مشورت نمایید.

نوزادانی که کمتر از ۶ ماه سن دارند، برای جلوگیری از شیوع عفونت به درمان آنتی‌بیوتیکی احتیاج دارند. آموکسی‌سیلین اغلب آنتی‌بیوتیک مورد نظر است.

لازم است که دوره درمان آنتی بیوتیک تا انتها طی شود حتی اگر سریعاً و پس از چند روز علائم درد فروکش کند، زیرا درمان ناقص باعث میشود دوباره درد عود کند. علاوه بر آنتی بیوتیک آنتی هیستامین (در صورت همراهی بیمار با حساسیت) و یا ضد احتقان (خصوصاً سرماخوردگی) توسط پزشک تجویز میشود.

همچنین تجویز ضد درد و ضد تب ( استامینوفن و …) نیز ممکن است ضرورت پیدا کند که البته این تجویز در مراحل پیشرفته تری از بیماری صورت میگیرد . اگر علائم پس از چند روز بهتر نشد،و فرد بزرگسال یا کودک همچنان درگیر این بیماری باشند دوباره با پزشک خود مشورت کنید و او را در جریان قرار دهند.

همچنین آنتی بیوتیک های قوی تری چون کوآموکسی کلاو و سفیکسیم گاها برای عفونت گوش میانی توسط پزشک توصیه میگردد .

درمان خانگی

در صورتی که درد گوش زیاد شدید نباشد،یا خانم های باردار که نمیتوانند از آنتی بیوتیک استفاده کنند یا اگر فرد منتظر دریافت درمان پزشکی است، ممکن است استفاده از طب سنتی و خانگی جهت تسکین درد کمک‌کننده باشد. از جمله این درمان‌ها عبارتند از:

کمپرس گرم

گرمای ناشی از یک پد گرمکن برقی یا یک کمپرس گرم می‌تواند درد در گوش را کم کند. برای این منظور یک حوله گرم را به مدت ۲۰ دقیقه روی گوش قرار دهید. برای دریافت بهترین نتیجه، شما باید حوله گرم را روی گوش و گردن به طور همزمان قرار دهید. این گرما نباید بیش از حد تحمل داغ باشد.

13213211 ⋆ ماهان سمعک اصفهان و شنوایی سنجی

کمپرس سرد

کمپرس سرد هم می‌تواند به کاهش درد کمک کند. یک تکه یخ را درون یک حوله و یا پلاستیک بپیچید و به مدت ۲۰ دقیقه به طور مستقیم زیر گوش و ناحیه‌ی اطراف آن قرار دهید. بعضی از افراد ممکن است با گرما نتیجه‌ی بهتری ببینند. اما عموما توصیه می‌شود ۲۰ دقیقه کمپرس گرم و بعد از ان ۲۰ دقیقه کمپرس سرد را به کار ببرید.

 ماساژ

ماساژ نرم می‌تواند به درد که منشا دندان درد یا سردرد و همچنین درد فک دارند کمک کند. شما میتوانید ناحیه‌ی دردناک واطراف آن را ماساژ دهید. به عنوان مثال، اگر ناحیه‌ی پشت گوش است که درد می‌کند، سعی کنید عضلات فک و گردن را به آرامی مالش دهید. ماساژ همچنین ممکن است به گوش درد عفونی کمک کند.

با استفاده از یک حرکت رو به پایین، ابتدا پشت گوش و پایین گردن را فشار دهید. سپس به سمت جلوی گوش حرکت کنید. این نوع ماساژ گاها ممکن است به تخلیه‌ی مایعات اضافی از گوش کمک کرده و از بدتر شدن درد جلوگیری کند.

سیر برای گوش درد

سیر در طب سنتی برای تسکین انواع درد مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که سیر دارای خاصیت ضدمیکروبی میباشد که می‌تواند با عفونت مبارزه کند. ولی نباید آن به عنوان یک جایگزین برای آنتی‌بیوتیک‌هایی که پزشک توصیه کرده است، استفاده کنید. بلکه برای سریع‌تر کردن تسکین، میتوانید از این روش استفاده کنید. همچنین برای بهبود عفونت گوش، میتوانید روزانه یک حبه سیر بخورید.

قطره گوش سیر نیز ممکن است باعث کاهش درد شود و از بدتر شدن عفونت جلوگیری کند. دو یا سه حبه را در دو قاشق غذاخوری خردل یا روغن دانه کنجد تفت دهید تا به رنگ قهوه‌ای درآید. سپس مخلوط را از صافی رد کنید و یک یا دو قطره را به گوش‌ها بمالید و یا داخل گوش بریزید.

پیاز

پیاز می‌تواند به مبارزه با عفونت و کاهش درد در گوش نیز کمک کند ولی نمی‌تواند جایگزین دارو‌های پزشکی مانند آنتی‌ بیوتیک‌ها باشد. یک یا دو دقیقه پیاز را در ماکروفر یا روی اجاق گاز گرم کنید. سپس آب آن را بگیرید و چند قطره را روی گوش بمالید. خوب است پس از این کار ۱۰ دقیقه دراز بکشید و اجازه دهید که مایع از گوش خارج شود. این کار را در صورت لزوم می‌توانید تکرار کنید.

مکیدن

مکیدن می‌تواند به کاهش فشاردر شیپور استاش کمک کند و موجب تسکین گوش درد شود. کودکان شیرخوار، ممکن است با شیر خوردن احساس بهتری داشته باشند. بزرگسالان و کودکان می‌توانند از یک آب‌نبات سفت یا قطره‌ی سرفه برای مکیدن استفاده کنند.

جویدن آدامس:

تغییر فشار هوا یکی از دلایل درد است.هنگامی که آدامس میجویید، ماهیچه هایی که هوا را به داخل گوش میبرند، فعال میشوند.این فشار ،گوش شما را آزاد می کند و درد را درمان می کند .

تسکین گوش درد با شیر مادر

شیر مادر دارای خواص ضد میکروبی است. برخی تحقیقات نشان می‌دهند که شیر مادر براساس میکروب‌هایی که کودک در معرض ان قرار دارد تغییر می‌کند.

استفاده از روغن های گیاهی: روغن های گیاهانی مانند اکالیپتوس و اسطوخودوس را می توان در حدود یک یا دو قطره درون گوش ریخت تا سبب بهبود عفونت گوش و کاهش درد شود.قطره های حاوی آلیوم ، گل ماهور اروپایی ،گل راعی ، اسطوخودوس و ویتامین E موجود در روغن زیتون می تواند به کودکان مبتلا به عفونت گوش میانی که نیاز به درمان فعال دارند نیز کمک کند.

8689652525 ⋆ ماهان سمعک اصفهان و شنوایی سنجی

سرکه سیب و آب:

تحقیقات ثابت کرده اند سرکه رقیق شده برای درمان عفونت گوش موثر است . سرکه سیب و آب را با الکل مخلوط کنید و چند قطره از آن را در گوش خود قرار دهید. این روش را روزانه بین ۲-۳ بار تکرار کنید. همچنین الکل به تبخیر آب در گوش کمک می کند و سرکه از انتشار باکتری ها جلوگیری می کند.

خشک کردن گوش:

این روش همچنین می تواند به افرادی که به طور مرتب از گوش شناگر رنج می برند و یا کسانی که جرم گوش زیاد دارند کمک کند. با استفاده ازسشوار در نزدیکی گوش می توان به خشک شدن هرگونه رطوبت باقیمانده در گوش پس از خارج شدن از استخر یا دوش کمک کرد.

زنجبیل:

زنجبیل به عنوان یک مسکن طبیعی عمل می کند؛ از این رو، برای کاهش درد در ناحیه گوش میتوان استفاده کرد.آب زنجبیل تازه را بگیرید و ۲-۳ قطره از آن را داخل گوشی که درد دارد بریزید. شما همچنین می توانید یک قاشق غذاخوری زنجبیل خرد شده و ۲ قاشق غذاخوری روغن کنجد را گرم کنید . این روغن را به صورت خارجی برای درمان به گوش بمالید.

تربچه:

تربچه حاوی اسید های فنلی است که خواص آنتی بیوتیک و ضد التهابی دارند ،و به بهبود عفونت گوش کمک میکند.چند تا تربچه ها را له کنید و آن را در روغن خردل گرم کنید.بگذارید تا سرد شود، سپس صاف کنید.چند قطره از این روغن را در گوش خودبریزید.

نمک:

چهار یا پنج تا قاشق غذا خوری نمک را در یک ماهی تابه تفت دهید تا قهوه ای شود.یک پارچه تمیز را بردارید و نمک را روی آن بریزید. آن را روی گوشی که درد میکند قرار دهید.اگر هر روز آن را برای ۲-۵ دقیقه روی گوش قرار دهید، قطعا درد گوش را کاهش میدهد.

دانه های کروم

روغن دانه کروم، فورا درد در ناحیه گوش را از بین می برد.این روغن ضد باکتری، ضد قارچ و ضد عفونی کننده طبیعی است .روغن دانه کروم ولرم را بردارید و ۲-۳ قطره از آن را در گوش خود قرار دهید.روغن دانه کروم باید به شیوه ی خالص مورد استفاده قرار گیرد، یعنی هیچ روغن دیگری نباید با آن مخلوط شود.

نخوابیدن روی گوش دردناک

نخوابیدن روی گوشی که درد میکند از ساده‌ترین روش های درمان آن است. اگر عفونتی در گوش میانی باشد و روی آن گوش بخوابید این مایع روی پرده گوش جمع شده و فشار زیادی به پرده صماخ وارد میکند که باعث درد شدید در گوش میشود.

تخلیه بینی:

هنگامیکه بینی مسدود است لوله استاش بسیار ضعیف عمل میکند و مایع داخل گوش از طریق آن خارج نمیشود. پاکسازی بینی با مکش آرام یا استفاده از اسپری سالین می تواند به تخلیه طبیعی گوش ها کمک کند. این روش درمان چندان مورد علاقه کودکان نمیباشد.

نکته: ویتامین C (لیمو، پرتقال، گواوا و سایر مواد غذایی مرکبات) را افزایش دهید، زیرا ایمنی بدن ما را بهبود می بخشد.اگر درد طولانی مدت باقی بماند، با متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید. و بعد از حمام کردن یا شنا کردن، گوشها را با سشوار خشک کنید.

آیا گوش درد خطرناک است

شاید در ظاهر یک درد ساده باشد ولی این درد موجب بروز بیماری های زیادی می شود که یکی از جدی ترین آنها تومور مغزی می باشد. همچنین عفونت گوش مهم ترین علت گوش درد در بزرگسالان است که اگر به موقع تشخیص و درمان نشود، ممکن است عارضه های متعددی ایجاد کند. مشکل گوش و شنوایی‌ را خصوصا در کودکان و سالمندان دست کم نگیرید و زودتر برای تشخیص و درمان آن اقدام کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید

اگر شما یا فرزندتان تب شدید (۴۰ درجه سانتیگراد) یا بالاتر دارید ، به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. برای شیرخوار ، با تب بالاتر از (۳۸ درجه سانتیگراد) ، سریعاً به پزشک معالج مراجعه کنید.

در صورت درد شدیدی که به طور ناگهانی خوب میشود و ممکن است ترشحی از گوشتان خارج شود یا احساس کنید گوشتان مرطوب شده است ، باید فورا به پزشک مراجعه کنید،چون این می تواند نشانه پارگی پرده گوش باشد.

در صورت وخیم تر شدن گوش درد در مدت زمان ۲۴ تا ۴۸ ساعت ، حتما به پزشک مراجعه کنید.

احیانا اگر شما اخیرا سرماخوردگی و عفونت دستگاه تنفسی و ریه‌ها داشته‌اید و همزمان گوش درد پیدا کرده‌اید، ممکن است با برطرف شدن علائم عفونت تنفسی، دردتان برطرف شود.

اگر درد در گوش برطرف نشد و احساس کاهش شنوایی وکیپی گوش در شما باقی مانده است، توصیه می‌کنیم حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر از زمان گوش درد چندین ساعت گذشته است و هنوزراهی برای آن پیدا نکرده‌اید.

چنانچه همراه درد ، تب و لرز پیدا کرده‌اید، احتمال دارد عفونت گوش مطرح باشد که مراجعه به پزشک الزامی است.

اگر به همراه درد در ناحیه گوش ، از گوشتان مایع زردرنگ و یا خون خارج می‌شود؛ برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید و زمان را صرف اقدامات تسکین‌دهنده خانگی نکنید.

همراهی گوش درد با سرگیجه، کاهش شنوایی و وزوز، شما را نا آرام و بی‌قرار و تحمل گوش درد را برای شما ناخوشایند می‌کند. در این مورد، خود را برای امتحان کردن راهکارهای خانگی به زحمت نیاندازید؛ شما باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

اگر دچار درد نسبتا شدید در سر و گردن شده‌اید و احساس سفتی گردن و حالت تب و لرز پیدا کرده‌اید، همزمان درد امان شما را بریده است؛ سریعا به پزشک مراجعه کنید.

اگر اخیرا ضربه‌ای به سر و ناحیه گوشتان وارد شده است و اکنون دچار درد در ناحیه گوش شده‌اید، بهتر است توسط پزشک ابتدا معاینه کانال و پرده گوش شوید و سپس درمان برای شما تجویز شود.

نکته :

گوش درد عموما خطر جدی به همراه ندارد، اما اگر در اثر عفونت گوش کودک شما همراه با درد دچار تب بیش از ۴۰ درجه شد، حتما به دنبال پزشک باشید. این عدد در نوزادان به ۳۸ درجه می‌رسد. همچنین اگر فردی که درد را تجربه می‌کند، سرگیجه، سردرد شدید، تورم ،خون یا ترشح مایعات را نیز دارد، باید سریعا به پزشک مراجعه کند. قرارگیری در معرض سیگار، خیس نگه داشتن گوش و قرار دادن اشیاء خارجی در داخل گوش می‌تواند موجب گوش‌درد شود و شما باید از آن‌ها اجتناب کنید.

شدت درد در گوش مهم‌ترین عامل هدایت‌کننده شما در تصمیم‌گیری برای انتخاب روش درمان است. شاید شما ترجیح دهید که در شروع علائم درد به راهکارهای خانگی بسنده کنید یا به دنبال درمان آن تحت نظر پزشک بروید.اگر به بیماری‌هایی از قبیل دیابت و نقص سیستم ایمنی مبتلا هستید؛ ممکن است توانایی بدنتان در مبارزه با عفونت‌ها کم شده باشد. در این شرایط درمان گوش درد توسط پزشک بر هر راه‌حل دیگری برتری دارد.

اگر درد شما جز مواردی بود که لازم است به پزشک مراجعه کنید و به هر دلیل امتناع کردید و خود را به تسکین‌ دهنده‌های خانگی مشغول کردید؛ خطر بروز عوارضی همچون: آسیب پرده گوش و گسترش و انتشار عفونت گوش وجود دارد.گوش درد مشکل شایعی است که بیشتر پزشکان با درمان آن آشنایی دارند. اما برای بررسی دقیق و تخصصی‌ تر می‌توانید به متخصصان گوش، حلق و بینی مراجعه کنید تا در اسرع وقت بهبودی خود را به دست بیاورید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *